Termeni și condiții de utilizare a magazinului online home-candles.ro

PREZENTUL DOCUMENT CONSTITUIE ACORDUL LEGAL DINTRE S.C. HOME CANDLES S.R.L. ȘI DUMNEAVOASTRĂ, CA ȘI CLIENT, SENS ÎN CARE VĂ INVITĂM SĂ ÎL CITIȚI CU ATENȚIE ÎNAINTE DE ACHIZIȚIONAREA PRODUSELOR ȘI SERVICIILOR NOASTRE. VĂ RUGĂM, DE ASEMENEA, SĂ CITIȚI ȘI POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE CARE, ÎMPREUNĂ CU ACEST DOCUMENT, REPREZINTĂ SETUL COMPLET DE DOCUMENTE JURIDICE APLICABILE ÎN UTILIZAREA WEBSITE-ULUI, CA ȘI CONDIȚII DE ACHIZIȚIONARE A PRODUSELOR ȘI SERVICIILOR NOASTRE.

Disclaimer

În măsura permisă de legea aplicabilă, excludem toate reprezentările, garanțiile și condițiile referitoare la Produsele oferite și la utilizarea acestora în afara regulilor de siguranță. Nimic din această clauză, însă, nu va:

 • limita sau exclude răspunderea dvs. în ce privește interpretarea greșită a informațiilor prezentate în website-ul nostru;
 • limita orice răspundere a dvs. în orice mod care nu este permis de lege;

Dispoziții generale

Acest website este deținut și operat de compania HOME CANDLES S.R.L. cu sediul în Sibiu, Str. Oștirii Nr. 10A, Sibiu, Jud. Sibiu, înregistrată la ORC sub nr. J32/1036/2020, având CUI 42910621, punct de lucru în Sibiu, Str. Henri Coandă, nr.12, tel. +40 758 770 919 (care desfășoară activități ca „Home Candles”). În întreg documentul, termenii „Vânzător”, „Home Candles” „noi”, „nostru” și „noastre” se referă la compania HOME CANDLES S.R.L.. Home Candles oferă acest website, inclusiv toate informațiile, instrumentele și serviciile disponibile pentru dvs., Clientul final, condiționat de acceptarea integrală de către dvs. a prevederilor menționate aici.

Autoritate și capacitate.

Părțile și reprezentanții lor legali garantează că au autoritatea și capacitatea de a încheia acest acord.

Forța executorie.

Acest acord constituie un set de obligații legale, valabile și obligatorii, aplicabile părților implicate. Prin accesarea website-ului și achiziționarea Produselor și serviciilor noastre, vă angajați că sunteți de acord Termenii și Condițiile prezente. Acești Termeni și Condiții se aplică tuturor vizitatorilor și utilizatorilor website-ului https://home-candles.ro/.

Toate Produsele sau instrumentele nou adăugate pe viitor în lista curentă vor fi, de asemenea, supuse Termenilor și Condițiilor prezente. Clientul poate revizui versiunea cea mai actuală a Termenilor și Condițiilor în orice moment în cadrul website-ului. Ne rezervăm dreptul de a actualiza, modifica sau înlocui orice parte din acești Termeni și Condiții prin publicarea actualizărilor și / sau modificărilor în aplicația noastră. La fiecare achiziție pe care o face, Clientului i se solicită să fie de acord cu Termenii și Condițiile, ceea ce implică acordul său cu privire la versiunea documentului de la data Comenzii. În cazul în care Clientul nu va fi de acord cu versiunea actualizată a documentului, nu va putea efectua achiziția, și va avea dreptul să își închidă Contul.

Definiții și termeni

Home Candles – este denumirea noastră generică aflată sub proprietatea Home Candles S.R.L. cu datele de identificare de mai sus.

Vânzător – Home Candles.

Client – orice persoană fizică în vârstă de peste 16 ani sau orice persoană juridică care vizitează website-ul, aderă la prezentul document și achiziționează Produsele noastre.

Coș cumpărături – secțiune din meniul website-ului care permite Clientului să vizualizeze Produsele alese pentru a fi achiziționate.

Comandă – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare dintre Vânzător și Client prin care Clientul își exprima intenția de a achiziționa anumite Produse, și sa facă plata acestora printr-una din metodele de plată puse la dispoziție de Vânzător cu ocazia achiziției.

Cont – secțiune din website ce permite Clientului transmiterea Comenzii și descărcarea facturii, compusă din adresa de e-mail și parola aferentă, și care conține informații despre Client precum: nume, prenume, adresă de domiciliu și de livrare, favorite, istoricul achizițiilor, abonare la newsletter.

Contract – reprezintă Comanda confirmată de către Vânzător, prin care Vânzătorul este de acord sa vândă și să livreze Produsele iar Cumpărătorul se obligă sa facă plata acestora, conform Comenzii.

Produs – reprezintă orice bun comercializat de Home Candles, în orice moment, pe acest website, solicitat de către Client prin Comanda înregistrată, și care urmează să fie livrat  în condițiile stipulate mai jos.

Conținut – reprezintă:

 • toate informațiile din website care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui browser web sau unui smartphone;
 • orice informație comunicată sub formă, email sau alte notificări prin orice mijloc, de către website Clientului, conform informațiilor de contact;
 • informații legate de statusul Produselor achiziționate;
 • date referitoare la Produse.

Comunicări – orice tip de mesaj trimis (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic/mobile push/webpush/etc.)  conținând informații generale și tematice, informații cu privire la oferte sau promoții, precum și alte comunicări comerciale cum ar fi cercetări de piață și sondaje de opinie.

Tranzacție – plata/încasarea unei sume rezultată din Vânzarea unui Produs specific în mediul online.

Proprietatea Intelectuală și Industrială

Conținutul, astfel cum este definit în preambul, incluzând dar nelimitând-se la logo-uri, reprezentări stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text și/sau conținut multimedia prezentate în aplicație, sunt proprietatea exclusivă a Home Candles, companiei fiindu-i împuternicite toate drepturile obținute în acest sens în mod direct sau indirect.

Clientului nu ii este permisă copierea, distribuirea, publicarea, transferul către terțe părți, modificarea și/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricărui conținut în orice alt context decât cel original intenționat de Home Candles, îndepărtarea însemnelor care semnifică dreptul de autor al Home Candles asupra conținutului precum și participarea la transferul, vânzarea, distribuția unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afișarea conținutului, decât cu acordul scris expres al Home Candles.

Este permisă crearea limitată, irevocabilă și neexclusivă a hyperlink-urilor către pagina de index a https://home-candles.ro/, atâta timp cât această acțiune nu prezintă Produsele și serviciile noastre cu rea credință, într-o lumina falsă, înșelătoare, derogatorie sau ofensivă.

Este interzisă orice utilizare a Conținutului în alte scopuri decât cele permise expres prin prezentul Document.

Procedura de achiziție

Achiziția fără cont

La momentul plasării unei comenzi, Clientul va completa în câmpurile dedicate o serie de informații cum ar fi: nume, prenume, adresă fizică, adresă de email, număr de telefon, etc. Informațiile completate de către Cumpărător, precum și cele puse la dispoziție Vânzător pe website vor sta la baza Contractului, în completarea acestuia putând fi și alte documente cum ar fi certificatul de garanție si/sau certificatul de conformitate emis de către Vânzător pentru Produsele achiziționate.

La plasarea unei Comenzi, Clientul va urma mai multe etape:

 • adăugarea Produselor alese în coș;
 • selectarea caracteristicilor dorite, în baza opțiunilor intuitive existente în procedura de achiziție pentru fiecare Produs în parte;
 • selectarea modalității și adresei de livrare;
 • selectarea metodei de plată;
 • efectuarea plății.

Prin înregistrarea unei Comenzi pe website, Clientul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vânzătorul își derulează operațiunile comerciale.

Notificarea primită de către Client după plasarea Comenzii are rol de informare și nu reprezintă acceptarea Comenzii. Această notificare se face electronic (e-mail automat trimis de website).

În situații justificate, Vânzătorul își rezerva dreptul de a modifica cantitatea Produselor din Comandă, situație în care va notifica acest lucru Clientului, telefonic sau prin e-mail. În cazul în care Clientul nu este de acord cu modificarea Comenzii, acesta o poate fie ajusta, fie anula. În cazul anulării, Vânzătorul va returna suma plătită de Client în maxim 30 de zile de la confirmarea ajustării/anulării comenzii. Dacă valoarea Comenzii ajustate este mai mare decât valoarea comenzii inițiale, Clientul va trebui sa achite diferența, conform instrucțiunilor puse la dispoziție de Vânzător.

Contractul se considera încheiat între Vânzător și Client în momentul primirii de către acesta din urmă, prin email și/sau SMS a notificării de expediere a Comenzii.

Contul

Pentru a putea achiziționa mai ușor Produse, este, de asemenea, posibilă crearea unui Cont. Procedura de creare de Cont este una simplă și rapidă. Clientul va completa adresa de email în câmpul indicat, iar contul va fi deschis automat. Ulterior, la prima Comandă, Clientul va completa câmpurile necesare (nume, prenume, adresă, număr de telefon, etc.) și va putea trece la procedura de achiziție și la operarea Tranzacției. Avantajul evident al deținerii unui Cont este faptul că viitoarele achiziții de vor fi total simplificate.

Cu ocazia creării contului, Clientul are obligația de a furniza informații adevărate, corecte, actuale și complete, în baza solicitărilor din formularul de înscriere. În situația în care considerăm ca această obligație a fost încălcată, ne rezervăm dreptul de a limita ori bloca accesul Clientului la cont, pe perioada determinată, până la reglementarea situației, sau pe o perioadă nedeterminată, fără nicio notificare prealabilă.

Clientul are responsabilitatea asigurării securității parolei de acces aleasă, întrucât orice activitate desfășurată în cont cade integral și exclusiv în sarcina acestuia, indiferent de situație. În cazul pierderii parolei de acces Clientul are posibilitatea resetării acesteia, prin urmarea pașilor procedurali intuitivi furnizați în cadrul website-ului.

Clientul cu Cont, cât și orice client fără Cont creat pot să se aboneze sau să se dezaboneze la Newsletter-ul Home Candles.

Prețul

Prețul pe care îl achită Clientul este format din prețul Produselor achiziționate + cheltuielile de expediție aferente. Conform legii, Produsele au în prețul acestora și Taxa de timbru verde. În cazul în care Clientul dorește să afle valoarea exactă a acestei Taxe, precum și alte detalii referitoare la aceasta, poate contacta Home Candles la adresa: [email protected]

Toate preturile aferente Produselor comercializate prin intermediul website-ului sunt exprimate  în Lei și nu conțin T.V.A. În cazul Voucher-ului pentru reduceri – acesta se aplică o singură dată, o reducere aferentă unui Voucher per Client.

Erori de preț. Home Candles depune toate eforturile pentru ca prețurile de pe website să fie corecte. Cu toate acestea, este posibil să apară și erori. În acest caz, în eventualitatea în care un Produs este comandat deja, Clientul va fi informat cât mai curând posibil despre eroarea produsă. Pe cale de consecință, Clientul va avea opțiunea fie de a reconfirma Comanda la prețul corect, fie de a anula Comanda.

În situația în care Clientul decide anularea Comenzii după ce a fost informat cu privire la prețul corect al Produsului, însă a achitat deja contravaloarea, Home Candles va oferi o rambursare completă în cel mai scurt termen, dar nu mai mult de treizeci (30) de zile calendaristice de la anulare.

Plasarea Comenzii

Plasarea comenzii se face prin navigarea magazinului online și alegerea Produselor prin apăsarea butonului „Adaugă în coș”. După aceasta, se selectează buton „Coș cumpărături” pentru a se accesa zona Coșul meu, de unde se finalizează Comanda prin urmarea pașilor simpli și intuitivi recomandați.

Prin plasarea Comenzii, Clientul își exprimă acordul ca Home Candles să întocmească factura conform datelor pe care acesta le deține în Cont la data respectivă, și să o transmită / încarce în format electronic descărcabil,  în Contul clientului.

Modalitatea de plată

Clientul poate să achite contravaloarea produselor comandate online prin plata cu cardul bancar.

Plata cu cardul. Astfel, acesta va fi condus spre o pagină securizată Netopia Payments unde va introduce următoarele date:

 • Numele posesorului de card;
 • Codul cardului;
 • Data expirării cardului;
 • Codul CVC (ultimele trei cifre de pe spatele cardului inscriptionate pe banda cu semnătura);
 • Parola 3D secure (în cazul în care cardul înrolat în sistemul 3D Secure).

 

Dacă informatiile furnizate sunt corecte și dacă în contul de card sunt fonduri suficiente pentru a acoperi valoarea comenzii, Clientul va primi un mesaj de aprobare a tranzacției. Tranzacțiile se vor efectua în lei, indiferent de card, în conditiile agreate cu banca emitentă a cardului.

Procesarea datelor de card se face în mod exclusiv pe serverele securizate MobilPay/NETOPIA SRL. Home Candles nu solicită și nu stochează nici un fel de detalii referitoare la cardul Clientului.

 

Procesatorul de plăți

Procesatorul de plăți agreat de Home Candles este Netopia MobilPay – https://www.mobilpay.ro/public/, denumită în prezentul document MobilPay.

Procesatorul de plăți este autorizat să presteze aceste servicii pe teritoriul României conform informațiilor furnizate de acesta către Home Candles.

Atenție: Home Candles nu poate fi făcut responsabil pentru alte costuri suplimentare pe care le suportă Clientul, cum ar fi (dar fără a se limita la) comisionul de conversie valutară calculat și aplicat de banca emitentă a cardului Clientului, dacă moneda de emiterea a acestui card nu este RON.

Livrarea Comenzii

Termenul de livrare este de 3-5 zile lucrătoare de la data comenzii. Pentru comenzile mai mari de 200 de RON, livrarea va fi gratuită. Ocazional, Home Candles poate ajusta această limită în sus sau în jos, în funcție de politica de marketing sau de perioadele promoționale derulate.

Modalitatea și condițiile de livrare diferă în funcție de valoarea totală a comenzii, de locația unde se face livrarea și eventual de greutatea coletului. Excepțiile privind termenul de livrare sunt comunicate Clientului prin telefon sau prin e-mail de către responsabilul de vânzări.

Costurile de livrare sunt calculate și confirmate de către reprezentantul de vânzări în funcție de fiecare Comandă (greutate Produse, timpul de livrare, adresa de livrare).

Garanția Produselor

Toate Produsele comercializate de către Home Candles sunt în conformitate cu legile în vigoare și corespund normelor și standardelor în conformitate cu care acestea au fost create. Condițiile de garanție sunt cele standard, reglementate de Uniunea Europeană.

Clientul care are dreptul de garanție trebuie sa livreze Produsul defect, pe cheltuiala sa, la adresa punctului de lucru Home Candles identificată în partea introductivă a prezentului document.

Home Candles nu își asumă responsabilitatea pentru descrierile Produselor prezentate, acestea fiind puse la dispoziție de către diverși parteneri, furnizori ori producători. În acest context, informațiile utilizate de Home Candles pentru descrierea Produselor oferite nu reprezintă o obligație contractuală a Home Candles, aceste imagini având caracter informativ și orientativ.

În cazul Produselor livrate către Client în pachete sigilate, Home Candles nu își asumă responsabilitatea pentru integritatea și conformitatea conținutului cu imaginile exemplificative din site. Produsele care prezintă defecte vor fi schimbate în măsura stocului disponibil.

Reclamații privind Produsele

Reclamațiile/Plângerile cu privire la activitățile sau informațiile puse la dispoziția Clientului de către Home Candles pot fi înaintate de către Client în format electronic prin intermediul poștei electronice pe adresa: [email protected]

Clientul va primi confirmarea primirii înregistrării plângerii pe mail,  în maxim 48 de ore de la momentul expedierii plângerii.

Se recomandă precizarea de către Client în reclamație/plângere:

 • natura și circumstanțele referitoare la subiectul plângerii, în special, tipul neregulii și data când a avut loc;
 • solicitarea (doleanțele) Clientului;
 • datele de contact ale Clientului – toate acestea vor ușura și vor grăbi examinarea plângerii de către Home Candles.

Soluționarea reclamației de către Home Candles se poate face imediat, dar nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la data confirmării primirii plângerii.

Returul Produselor.

Clientul se poate retrage din Contract, prin denunțare unilaterală, într-un termen de 14 zile de la data livrării (ziua primirii coletului, de către Client sau de către o terță parte desemnată de Client și alta decât transportatorul, așa cum este menționată pe AWB/dovada de primire emisă de Curier). Data livrării coletului și ziua când se împlinește termenul, intra în calculul termenului de 14 de zile

Dacă decide să se retragă din Contract, Clientul este obligat să anunțe Home Candles prin e-mail la adresa [email protected]

Pentru a fi sigur de denunțarea contractului în termen, este suficient pentru Client să trimită notificarea de denunțare înainte de expirarea termenului.

În cazul denunțării/retragerii din Contract în termen de cel mult 14 (paisprezece) zile de la data livrării, și returnării Produselor în stare corespunzătoare, conform prezentelor Termene și Condiții, Home Candles va restitui Clientului prețul acestora astfel cum a fost încasat. Costurile de transport tur/retur rămân în sarcina Clientului.

Restituirea prețului se va face în aceeași modalitate în care aceste sume s-au primit în tranzacția inițială, în contul pe care clientul este obligat sa îl menționeze în formularul/e-mail-ul/scrisoarea sa.

Home Candles poate amâna rambursarea până când primește Produsul returnat sau până când Clientul furnizează o dovadă că a returnat Produsul în stare corespunzătoare, oricare eveniment intervine primul.

În cazul retragerii/denunțării, realizate cu îndeplinirea cerințelor de timp și de forma arătate mai sus, Clientul este obligat să remită spre retur Produsele în starea corespunzătoare în care acestea au fost primite, nemodificate, neuzate, curate (fără însă sa fi fost curățate/spălate), nepătate, nezgâriate și în toate cazurile nedeteriorate, cu etichetele intacte, în ambalajul în care au fost primite, fără urme de uzură a cerii sau a fitilului, în termen de cel mult 2 (două) zile de la anunțarea deciziei de retragere (ziua anunțării retragerii și ziua împlinirii termenului, intrând în calculul acestuia).

În cazul în care Produsele nu sunt returnate în stare corespunzătoare, conform celor arătate mai sus, Home Candles va decide dacă sumele aferente mai pot fi restituite, ori va evalua și decide cu privire la costurile aferente deprecierii acestora. În cazul în care Home Candles va decide restituirea parțială a banilor, Clientul va suporta deprecierea stabilită, valoarea de achiziție ce ar urma restituita diminuând-se în mod corespunzător. Clientul este răspunzător pentru orice valoare diminuata a Produselor rezultând din utilizarea acestora în alt mod decât cel destinat.

În cazul în care Produsele nu se pot livra sau integritatea le este afectată pe parcursul livrării, Clientul poate cere returnarea sumelor încasate deja de Home Candles dar nu și despăgubiri suplimentare. Valoarea maximă a obligațiilor companiei noastre față de orice Client în cazul nelivrării sau livrării necorespunzătoare a unui colet/Produs este valoarea sumei încasate de la Client pentru respectiva Comandă, minus costurile de transport.

Securitate

Drepturile la date

Clientul își păstrează toate drepturile asupra tuturor datelor pe care acesta le stochează sau le transferă în baza prezentului document.

La încetarea contractului, Home Candles va șterge automat toate datele Clientului. Date statistice cu privire la istoricul comenzilor precum și anonimizate ar putea fi păstrate, conform Politicii de Confidențialitate.

Confidențialitate

Confidențialitatea clientului este importantă pentru Home Candles și tocmai de aceea ne obligăm să respectăm întocmai Politica de Confidențialitate. Home Candles își rezervă dreptul de a-și modifica Politica de Confidențialitate atunci când este cazul.

Răspunderea.

Limitarea răspunderii

Home Candles nu este responsabil cu privire la plata de daune către client ca o consecință a încălcării oricăreia dintre obligațiile care decurg din acest document.

Forța majoră

În cazul în care utilizarea și executarea serviciilor sunt împiedicate total sau parțial sau împiedicate în mod semnificativ de circumstanțe care nu se află sub controlul părților, obligațiile ambelor părți sunt suspendate atâta timp cât circumstanțele sunt relevante și atâta timp cât aceste circumstanțe persistă. Cu toate acestea, fiecare parte poate să rezilieze acordul în cazul în care forța majoră îngreunează în mod deosebit această parte să continue acordul.

Este considerată o situație de forță majoră cazul în care se modifică legea, regulile sau regulamentele aplicabile utilizării sau prestării serviciilor furnizate, sau se adoptă noi reguli sau reglementări, iar acest lucru împiedică Home Candles să actualizeze mecanismul tehnic al serviciilor afectate și / sau necesită o încetare totală sau parțială a accesului la servicii sau o parte din servicii pentru o perioadă limitată sau nedeterminată de timp.

Caz fortuit

Chiar dacă Home Candles va utiliza metode adecvate pentru a asigura transmiterea sigură a informațiilor între Client și Home Candles, Clientul recunoaște că Internetul este un sistem deschis și că Home Candles nu poate garanta că un terț nu poate sau nu va intercepta sau modifica datele în timpul transmisiei. Home Candles nu își asumă nicio responsabilitate pentru accesul, utilizarea sau alternarea neautorizată sau publicarea sau pierderea datelor.

De asemenea, Home Candles nu este responsabil pentru lipsa disponibilității serviciilor atunci când acest lucru este cauzat direct sau indirect de către Client.

Încetarea și suspendarea

Clientul poate să închidă contul folosind instrumentul specific din cont. Închiderea contului va avea efect imediat. De asemenea Home Candles își rezervă dreptul de a suspenda contul fără vreo notificare prealabilă, caz în care dacă Clientul va încerca sa se logheze în cont va fi înștiințat că nu mai are acest drept și i se vor aduce la cunoștință motivele suspendării.

Jurisdicție

Orice diferend sau dezacord care apare între părți va fi soluționat prin negocieri. Dacă astfel de negocieri nu reușesc, oricare dintre părți poate cere ca disputa să fie adusă în fața unei instanțe de judecată.

Prezentul document va fi reglementat și interpretat în conformitate cu legile române și europene. În plus, Clientul și Home Candles acceptă să se supună jurisdicției instanțelor competente din Sibiu, locul în care Home Candles își are adresa înregistrată, pentru orice litigii legale referitoare la acest document.

Valabilitate

Prezentul acord guvernează toate comunicările dintre părți.

Întregul acord

Prezentul document, împreună cu Politica de Confidențialitate, constituie întregul acord între părți referitor la relația contractuală.

Nici o modificare sau renunțare la prezentul document nu va fi efectivă decât în scris și semnată de părți. Imposibilitatea Home Candles de a-și exercita drepturile în temeiul prezentului document în orice moment pentru orice perioadă nu poate fi interpretat ca o renunțare la drepturi.

Clauze finale

În cazul în care o prevedere a prezentului document va fi declarată ilegală sau inaplicabilă, această prevedere va fi limitată sau eliminată în măsura minimă necesară, astfel încât, în alt mod, Contractul să rămână în vigoare și efectivă și aplicabil.

Clientul declară că:

(a) a citit acest acord înainte de a se plasa o comandă;

(b) a înțeles condițiile prezentului document;

(c) semnează prezentul acord în mod voluntar, prin înscriere;

DREPT PENTRU CARE PĂRȚILE execută prezentul acord de la data deschiderii contului.